Et menighedsråd er den lokale kirkes ledelse. Menighedsrådet vælges for en fire-årig periode. Der er valg til menighedsråd næste gang i efteråret 2020.

Menighedsrådet har - sammen med præsterne - ansvar for "at lede det kirkelige liv i sognet," som menighedsrådsloven udtrykker det.

Som kirkens ledelse påhviler det menighedsrådet at passe på kirkens ejendom, kirken, kirkegården, menighedsgården og præsteboligerne. Og man skal lede driften af kirken med personale. Gudstjenester og kirkelige handlinger er præsternes ledelsesmæssige ansvar overfor biskop og menighedsråd.

Menighedsrådet afholder møde en gang om måneden. Møderne er offentlige. Referater er offentligt tilgængelige, når de er godkendt.

Kirkens budget og regnskab er offentligt tilgængeligt.