Brug din stemme - se den nye sang på video

# Ukategoriseret
Udgivelsesdato Udgivet af Nina Strange, søndag d. 16. august 2020, kl. 15:28
Brug din stemme - se den nye sang på video

Se og hør den nye sang Brug din stemme, som er sunget af Herstedøster Kirkes ungdomskor under ledelse af organist og korleder Anne-Kari Ferenczi og akkompagneret af Pianist Martin Seier og bassist Matthias Petri.

Se videoen her: folkekirken.dk

Sangen og videoen er lavet for at gøre opmærksom på menighedsrådsvalget den 15. september.

Den 24/8 skrev Albertslundposten:

Kampagnevideo i forbindelse med det kommende menighedsrådsvalg er optaget med Herstedøster Kirkes kor

Af Jørgen Brieghel

I februar 2020 fik organist og leder af korskolen ved Herstedøster kirke, Anne-Kari Ferenczi en opringning fra landforeningen af menighedsråd, om hun og hendes kor fra Herstedøster Kirke kunne tænke sig at indspille kampagnevideoen "Brug din stemme" i forbindelse med det kommende menighedsrådsvalg. "Et tilbud der var svært at sige nej til" siger Anne-Kari Ferenczi

Men den 11.marts slukkede rampelyset bogstaveligt talt, og ligesom resten af samfundet blev projekt "Brug din stemme" kampagnen sat på pause på ubestemt tid.

"Jeg havde faktisk opgivet tanken om at det ville blive til noget" siger korleder Anne-Kari, der på ubestemt tid måtte sende alle korsangere hjem i alle korskolens 5 kor. "

I midten af april ringede telefonen igen: "Kan I være klar til optagelse sidst på foråret?". Det ærlige svar til Advice ville have været nej, på ingen måde, men Anne-Kari valgte alligevel at tage chancen. På et par dage blev korarrangementet skrevet, men koret kunne på grund af forsamlingsforbuddet ikke samles i et hold. Med menighedsrådets opbakning og tilladelse gik koret i gang med små gruppeprøver og strenge restriktioner med afstand, sprit - og ingen sociale hyggepauser. "Jeg kunne mærke at pigerne var lykkelige for at få lov at mødes og synge igen. Samtidig var de de mest forsigtige og ansvarsfulde unge mennesker jeg har mødt i coronatiden. Man bør virkelig anerkende de mange unge mennesker der udviser samfundssind." siger den taknemmelige korleder.

Den 15. juni stod junior og ungdomskoret fra Herstedøster kirke, sammen med 5 drenge fra Københavns drengekor, musikerne Martin Seier og Matthias Petri og et stort crew fra Advice reklameburau i Lindevang kirke. Og den 16. august blev videoen releaset og gik online over det danske land.

Fed oplevelse

"Jeg synes det var en vildt fed oplevelse, siger Cathrine Bindner fra Ungdomskoret. "Det var dejligt efter at have haft en lang pause at komme i gang igen, også lige med et projekt der skal ud i hele Danmark". Formand for menighedsrådet i Herstedøster kirke, Lars Lodberg, siger: "At vores kor bliver udvalgt til at medvirke i Brug Din Stemme er et resultat af mange års arbejde med børn og unge hvori menighedsrådet har været en stor velvillig faktor. Det er også derfor meget vigtigt at man bruger sin stemme den 15 september så det arbejde kan fortsætte". Til spørgsmålet om Anne-Kari ville sige ja til sådan en opgave igen er svaret: ” Så absolut! Det er fedt når et kor oplever at hvis vi alle giver hvad vi har, så kan vi virkelig rykke noget sammen”. Se videoen her: folkekirken.dk

Vi kan rykke noget sammen

Til spørgsmålet om Anne-Kari ville sige ja til sådan en opgave igen er svaret: " Så absolut! Det er fedt når et kor oplever at hvis vi alle giver hvad vi har, så kan vi virkelig rykke noget sammen".

Fakta

Den 15. september er der valg til alle landets menighedsråd. Landsforeningen af menighedsråd har lanceret en kampagne, ”Brug din stemme”, som skal få flere til at deltage i valget.

Læs mere på menighedsrådsvalg.dk