Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

På arbejde med graveren Ole

På arbejde med graveren Ole


# Ukategoriseret
Udgivelsesdato Udgivet af Nina Strange, onsdag d. 27. maj 2020, kl. 10:29
På arbejde med graveren Ole

De fleste af Herstedøster Kirkes ansatte har haft mindre at se til under Corona-krisens nedlukningen. Men ikke Ole. Han er graver, og han har altid masser at lave: Gravstederne skal vedligeholdes og der skal brændes ukrudt på stierne. Hækken omkring præstegårdshaven skal klippes og de store græsarealer slås. Og så er der al kontorarbejdet: Administration omkring gravsteder og bisættelser, og kontakt med pårørende og bedemænd.

Udover den løbende vedligeholdelse er der også altid gang i mange projekter på kirkegården. For nylig var Ole med til at lave den nye belægning foran kirkens indgang og på stien fra parkeringspladsen. Og i foråret fik han plantet 10 nye egetræer som erstatning for de store hængebirke, der måtte fældes, fordi deres rodnet truede med at vælte muren omkring kirkegården. Den ydre kirkegård, der er adskilt med en mur fra den gamle, er i øvrigt af nyere oprindelse og ”kun” godt 100 år gammel.

Til næste år skal Ole i gang med at forbedre stien fra porten bag kirken. Der skal bruges slotsgrus i stedet for den nuværende perlegrus, som er vanskelig at køre på med en kørestol eller rollator. Desuden skal der anlægges græs i stedet for perlegrus på nogle af områderne omkring kirken, så der bliver plads til flere urnegravsteder.

I dag er de fleste begravelser urnenedsættelser. Kun ca. 3 ud af 50 om året bliver begravet i kiste. En urnegrav bevares i 10 år og sløjfes derefter, hvis ikke abonnementet bliver forlænget. Et kistegravsted bliver derimod bevaret i 25 år.

Så ja, graveren Ole har altid travlt på sin kirkegård. Og hvis du møder ham på kirkegården, så hils endelig på ham, for han er altid flink at snakke med.