Udgivet man d. 30. sep 2019, kl. 00:00


Sommerferien er slut, og hverdagen er for alvor gået i gang. Også i Herstedøster Kirke, der nu har efterårets program klar.

Igen vil der være mindfulness i Morbærhaven med sognepræst Gunilla Kromann Haarsted (billedet) og Lisa Klint, der er certificeret instruktør i mindfulness. Det sker onsdagene 9. og 30. oktober kl. 17.00-18.30 i Center 4 i Morbærhaven.

»Der kan være rigtig mange krav at forholde sig til, når studiet og arbejdet begynder igen. Og det kan være stressende,« siger Gunilla Kromann Haarsted, der er sognepræst ved Herstedøster Kirke og præsten i Morbærhaven. 

Hun fortsætter:

»Der er samtidig mange, der oplever at blive mere triste og mangle energi, når det bliver mørkere udenfor. Derfor inviterer vi til efterårsmindfulness i Morbærhaven.« 

»Mindfulness er et redskab, som du kan få gavn af, når du føler dig stresset og når du oplever ændringer i dit humør. Du vil lære at forholde dig anderledes til tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Mindfulness kan trænes af alle, og mange ser det da også som mental fitness for hjernen. Du vil lære nogle øvelser, der giver ro, afspænding og afslapning, så du vil få friheden til at være den, du er.«
Alle kan være med, men programmet er tilrettelagt for unge under30. Det er ikke nødvendigt at komme begge gange.

Øvelserne er baseret på MBSR, der står for Mindfulnessbaseret stressreduktion. Det kræver ikke forudgående meditationserfaring. Hver session indeholder et oplæg, meditation, let yoga, te, stilhed og tid til spørgsmål. Du behøver ikke kunne komme begge gange for at deltage.

Det er gratis at deltage. 

Tilmelding til Gunilla Kromann Haarsted på e-mail gkh@km.dk.Tekst og foto Bo Nygaard Larsen

Kategorier Ukategoriseret