Udgivet man d. 8. jul 2019, kl. 11:29

Det er sol, sommer og tid til en anderledes gudstjeneste. Det sker søndag den 14. juli kl. 10.00, hvor sognepræst Gunilla Kromann Haarsted afholder blomstergudstjeneste i Herstedøster Kirke.

»Normalt er vores opmærksomhed alle mulige andre steder end dér, hvor vi er rent fysisk. Ofte er vi optaget af noget, som er sket i fortiden, eller som skal ske i fremtiden. Det kan være, at vores tanker kredser om, hvorvidt vi nu fik gjort eller sagt de rigtige ting i går. Det kan også være vi er ved at planlægge, hvad vi skal have til aftensmad eller grubler over, hvad der skal ske til næste personalemøde,« siger Gunilla Kromann Haarsted og fortsætter:

»Gudstjenesten er for alle sanserne, hvor vi skaber plads til nærvær og dermed også glæde. Vi vil tænde lys, lytte til musikstykker og synge sange fra blandt andet det franske kloster Taizé. Sangene bygger i deres smukke enkelhed på gentagelse. Gentagelsen er med til at skabe ro i sindet. Der vil være færre ord end til en normal gudstjeneste og mere rum til fordybelse.«

Gunilla Kromann Haarsted opfordrer til, at man tager sin egen blomst med til gudstjeneste, for eksempel fra vejkanten eller fra haven. Inden gudstjenestens begyndelse vil blomsterne blive placeret i kirken.

Tekst og foto Bo Nygaard Larsen