Udgivet ons d. 13. mar 2019, kl. 09:44

Søndag den 31. marts er der klaverkoncert i Menighedsgården i Herstedøster. Medvirkende er kirkens organist, Anne-Kari Ferenczi, og hendes far, Janos Ferenczi.

Janos Ferenczi er født i Budapest, men flygtede med sin familie til Danmark under opstanden i Ungarn i 1956. Han er uddannet pianist på det Jyske Musikkonservatorium og blev senere uddannet organist.

Anne-Kari Ferenczi voksede op i Ry i et musikerhjem, hvor begge forældre var særdeles aktive både som organister, pianister og korledere.

Hun er selv gået den samme vej, først med en syv-årig pianistuddannelse fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, efterfulgt af en kandidat uddannelse som kirkemusiker samme sted fra.

»Musikerlivet, hvad end det er som organist, korleder og pianist, har altid fyldt meget i vores familie, og det har en stor værdi, at vi kan dele oplevelser og erfaringer med hinanden,« siger Anne-Kari Ferenczi.

Det er dog en del år siden, at far og datter har spillet koncert sammen.

Ved koncerten vil man kunne høre både solo værker og værker for firhændigt klaver, blandt andre af Grieg, Brahms, Chopin og Beethoven.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Albertslund Bibliotek.

Der er gratis adgang, men billetter skal bestilles her.

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Privat