Udgivet ons d. 12. dec 2018, kl. 10:47

Velkommen igen, Guds engle små er min yndlingsjulesalme. Og hvorfor så det? Da jeg var en lille pige, tog min farfar mig med i Filips Kirke på Amager, hvor han var søndagsskoleleder.  Det vil sige, at det var ham, der under gudstjenesten i menighedssalen underviste os børn i bibelhistorier.  Han havde en plade, der var monteret med flonelstof, hvor han så kunne sætte figurer på fra forskellige tekster, oftest fra Det Nye Testamente. Han viste os på den måde Jesu fødsel, brylluppet i Kana, bespisningen i ørkenen med de fem fisk og to brød og Jesu vandring på Genesaret Sø.

Da jeg var omkring fem år, var jeg med i kirkens krybbespil som engel klædt i hvid lang kjole med store papvinger og med sølvglorie. Vi gik så ind i kirken til Velkommen igen, Guds engle små, så derfor har den en hel speciel plads i mit hjerte.

Efter at have været engel i en del år, avancerede jeg til hyrde og en af de vise mænd. Desværre måtte jeg stoppe, inden jeg nåede at blive Jomfru Maria på grund af weekendarbejde, men husker stadig tilbage til den tid som en hyggelig tid.

Susanne Blomsterberg Foto Pressefoto