Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Månedens salme

Månedens salme
Udgivet tir d. 23. aug 2022, kl. 14:37
Artikel


1. Endnu en sommer går på hæld, 

og jeg står endnu mer' i gæld

til dig som atter lod mig gå og sanse: 

den friske, lune forårsvind,

en solsort synge som'ren ind

og pinsesol på høje hæle danse. 


I 2022 har vi i Herstedøster kirke et nyt tiltag, som vi kalder "månedens salme".

Det er en salme, som vi synger ved alle gudstjenester i en måned. 

På den måde får menigheden lært nogle af de nyere salmer og får samtidig mulighed for at synge nogle af de salmer, som ikke er med i Den Danske Salmebog. I kirken ligger der et lille hæfte med månedens salme. 

August måned's salme er fra hæftet "Tolv nye salmer" af Lars Busk Sørensen, som udkom i 2021. De tolv salmer i hæftet har melodier af forskellige komponister som bl.a. Jesper Gottlieb, Sigurd Barrett og Willy Egmose. 

Melodien til "Endnu en sommer går på hæld" er skrevet af Mia Engsager, som er den ene af Herstedøster kirkes to organister. 

Lars Busk Sørensen siger om salmen: 

"Der er noget vist vemodigt ved, at en lys sommer svinder bort. Det vender sindet til eftertanke. med det er også en tid til at sige tak for de gaver,  man har fået. Den gode tid, man har fået lov til at opleve, og det tænker man mere over, jo ældre man bliver. Ens skatkiste af gode erindringer bliver mere og mere kostbar. 

Tiden er den, der går, kommer og går og ikke er til at hvile i. hvis den får lov til at dominere vores bevidsthed, er det, at vi får stress. I det daglige, praktiske liv er vi underkastet to dimensioner, men i troen åbnes der for en tredje, en munterhed, der er uafhængig af tid og sted. En større virkelighed end den, forstanden giver adgang til. 

Lars Busk Sørensen (f.1930) har siden 1959 udgivet en lang række digt- og salmesamlinger. Han har desuden flere af sine sange og salmer med i både Højskolesangbogen og Den Danske Salmebog.